Alla har kanske ett inre barn? Om Pixee Fox och att fly verkligheten

Barn i samtal om sex är kontroversiellt. Väldigt kontroversiellt. Det bör det vara. Men jag kan inte låta bli att fascineras av vår starka längtan efter att få slippa vara vuxna, hur flera av oss har ett bultande behov av att få vara små och omhändertagna.

Härom dagen såg jag en intervju med Pixee Fox, en tjej som strävar efter att se ut som en real life cartoon. Hon har opererat bort sex revben per sida, förstorat brösten, fyllt läpparna osv. De första sekunderna av klippet kände jag en instinktiv sorg – åh nej nu blir nån stackars ung tjej utfrågad och trackad för att hon har dålig självkänsla och har opererat sig. Men jag kollade vidare. Och blev faktiskt inspirerad – eller i alla fall fascinerad. Hon beskrev en känsla av att vilja skapa sin egen värld genom att skapa sin egen kropp. Som att fly in i sin Barbievärld eller sitt dockhus, fast i verkligheten… Kolla intervjun här!

Och jag förstår ju. Jag vill också slippa vara vuxen. Jag har en sida i mig som vill leka med Barbies, rita och färglägga i målarböcker och helt enkelt slippa ta ansvar. Det är väl det vi kallar att vara i sin egen lilla värld när man passerat en viss ålder. Och jag vet så väl att jag inte är ensam om att vilja vara liten, rosaklädd och ha en ”pappa”. Är jag pervers? Eller har jag liksom många andra ett behov av att fly verkligheten och låter det få detta ganska kontroversiella uttryck..?

Det är problematiskt att sexualisera barn och barns uttryck, men jag gör det. Och jag gör det själv, hemma, utan att någon behöver kännas vid det. Detta är viktigt att betona: ingen skadas av att jag har en ritbok och fem dockor hemma som jag leker med. Ingen skadas av att jag har en partner jag kallar för pappa. Så låt mig göra det. Och låt dig själv göra det!

X Barbii

P.S. Såg även ett klipp med en kvinna som opererat sig som en Barbiedocka och levde helt i rosa, och nu tagit nästa steg i förvandlingen till en docka: hypnos för att sluta tänka! Hon ville helt enkelt, som en docka, slippa tänka alls. Korkat, riktigt provocerande och föga rimligt att lyckas – men fortfarande fascinerande! Här är klippet..


Ännu inga kommentarer.

Kommentera