Andres Serrano på Fotografiska! –Redemption

Några av fotografens Andres Serranos verk visas på Fotografiska i Stockholm just nu och till den 17:e maj. De bara måste ses, har du inte gjort det ännu så spring dit!

Andres Serrano är en av de konstnärer som under 1980-talet medverkade till att etablera fotografiet som konstform. Serranos konst har fått genomslag även utanför konstvärlden då hans bilder berör sociala frågor och maktförhållanden, ofta är utmanande, och alltid anslående.

70piss

Vid en första anblick är det mycket snusk och kroppsvätskor; sex, kiss och krucifix med mera i en stor blandning. Men som med all annan intressant konst finner man en nerv i allt han jobbar med som genomsyrar samtliga verk om man ger sig tid och inte bara nöjer sig med det ytliga. Det ytliga tycker iofs jag är ovanligt bra på flera verk här eftersom det är så snuskigt och (vågar jag påstå) gör aningens anspråk på att vara gränsöverskridande.

…bilder som närmar sig det pornografiska. Men människorna är inte avpersonifierade, detta blir ingen abstrakt idé om sexualitet, utan någonting verkligt som vi inte kan undfly.

Det är verkligen inte bara lättsmälta bilder på lite snusk alltså. Jag tror de flesta kan få ut något av den här utställningen. Inte minst alla vi som gillar sex och tycker det är intressant med tabun, vad som är tabu(?). Osv osv.

Så ge dig själv chansen att ta del av verken och tankarna kring dem lite mera och besök utställningen fort innan den stänger!

400piss2

piss400


Ännu inga kommentarer.

Kommentera