Om normalitet

Jag tänker emellanåt mycket på vad som är meningen med Venia för mig. Vad jag vill få ut av detta och varför jag fortsätter. Skulle jag inte ha en egen mening skulle jag förstås sluta, eller kommer sluta, om så sker.

Återkommer alltid till det här med att jag vill belysa det icke-normativa (när det gäller sex/relationer/känslor). För det är där, i det som av majoriteten klassas som minoritet och icke-normativt, något intressant ligger.

Så på sätt och vis har jag ett mål som inte är helt egoistisk: att bredda det ”normala”, att bidra till att Pride-tåg en gång i framatiden inte kommer behöva finnas (för alla sexualiteter kommer vara lika normala). Att jag i en framtid inte skulle varit så noga med att vara anonym här och rädd för att outa mig. Att kämpa för det icke-normativa stort som smått; det är mitt syfte och drivkraft.

Det kan vara så mycket. Tex att uppmärksamma andra relationsformer än den vanligaste som otvivelaktigt är den monogama. Att stå stark och stolt när jag blir förnedrad, för det är verkligen inte ”normalt” beteende i ett samhälle om man samtidigt säger sig vara för jämställdhet. Att visa att man kan tigga om smärta, älska blåmärken och svidande örfilar, spottas i ansiktet och pissas på. Att vara framgångsrik och undergiven. Hejja på alla som tänder på kraftig åldersskillnad. Hylla bi-homo-trans-sexualitet tills det får samma normal-stämpel som heterosexualitet. Uppmuntra diverse totalt skruvade smala rollspel man kan fantisera om. Med mera med mera med mera…

Även om jag inte sysslar med vissa grejer själv alltså så vill jag uppmuntra det bara det är icke-normativt, det är kriteriet. Det normala behöver ingen uppbackning, alla accepterar det redan.

Kanske därför jag har svårt emellanåt att ”stå för” sådant som är så vanligt och konventionellt. Som det här med traditionellt manliga män som jag skrev om lite här. Eller att jag är så typiskt tjejig som person i intressen osv. Eller bara det faktum att även fast jag har sex med kvinnor ibland ändå inte skulle kalla mig själv mer än heterosexuell när det kommer till kritan (seriösa relationer).

Men jag hoppas jag ger mest plats åt att nå ut härigenom med mer icke-normativa synvinklar och aspekter iag! Jag hoppas verkligen.

För den skull hetsar jag inte på att jag eller någon ska bli mer icke-normativ och alternativ  ”bara för att” förstås. Det hoppas jag ingen tror. Men nu har jag förklarat lite hur jag prioriterar min energi, vad jag finner drivkraft ifrån, och vad jag tycker är viktigast att stötta och uppmuntra lite extra i livet. Just här måhända mest ur sex och samlevnads-perspektivet.

d4a400

Valfritt att reflektera hur man vill över normalitet kontra denna bild, håll till godo.


Ännu inga kommentarer.

Kommentera