Porrfilmfestival

Det är en ganska ensam känsla att kolla på porr i grupp. Vi sitter i en salong. Vi är på Berlins porrfilmfestival. Det är konstigt att kolla med okända personer, men kanske ännu konstigare att kolla med personer du känner eller är bekant med. Det är lätt att bli småkåt men svårt att leva ut det, svårt att följa den känslan, det stannar som en kittling, fysisk eller mental.

sma%cc%8aka%cc%8at

Hade det varit en vanlig hollywoodfilm på bio hade vi alla vetat vad vi skulle reagera på, veta vilka som är de sorgliga, roliga eller whatever delarna i filmen. Det är inte svårt att reagera öppet då, anses inte konstigt. Vi tillsammans i grupp reagerar och bekräftar varandra och filmen under en sorglig eller whatever scen. Men i salongen under en porrfilm är det inte lika givet. Vi har alla olika kinks och preferenser, och programmet erbjuder ganska mycket olika. Salongen andas ojämnt under de olika filmerna och scenerna. Sällan gemensamma uttryck. Många skrattar, några elakt, några nervöst, andra flämtar eller sitter helt förstenade. Jag tänker att det är det som gör att det känns ganska ensamt att kolla porr i salong, trots att vi är flera.

Sen finns grejen med förväntningar på publiken. Att som besökare till en ”alternativ” porrfilmfestival är du öppen och respektfull. Och ja, vi är en ganska homogen grupp med pervon, queers, nördiga och intresserade av att kolla porr på festival. Vi utgör en del av ett community.

MEN, jag känner fan inte att det bara är så nice som jag beskriver det.

Jag upplevde det som ganska oschysst stämning under flera visningar. Det var högt tryck på biljetter och även de som lyckades komma in bråkade om sittplatser. Under de mer ”explicita” blocken med teman som Liquid och Mind Fuck var det många som gapskrattade, hånade, kommenterade och tog avstånd från det som hände i filmerna. Till och med från de som anordnade festivalen dissades och värderades vissa personers preferenser och kinks. Vad hände med ”it’s not my kink but I respect it” ?! Jag kunde se hur flera i publiken, och jag själv, blev besvärade.

Jag fattar att det är svårt att kolla porr ihop. *det är också helt fantastiskt, så kul – rekommenderar varmt att hänga på den festivalen!* OCH, Att det är utlämnande och sårbart, och att det kanske inte är alltid som en vill komma ut med sina kinks inför främlingar. Men det borde arrangörerna veta. De borde möjliggöra ett öppnare sätt att kolla och delta på. Samtidigt är det också ”bara” en porrfilmfestival och inte en aktivistträff, men det sista de borde göra är att inför hela salongen ta avstånd från det filmerna tar upp och benämna det som äckligt – och de menar inte ens äckligt på ett bra sätt…

*** det är alltså inte fontanellsex eller nåt annat extremt som de tar avstånd från, jag snackar blod, kiss och spyor…

Och visst, skrattet är en skyddsmekanism. Det har i alla tider fungerat som en avväpnande strategi mot förtryckare, men nu är det inte varandras kinks vi behöver håna och skratta åt. De där nervösa, deltagande skratten – love it, men hånande och översittande- så hårt och gör det svårt att kolla porr. Jag hade gärna känt mig som del av ett perverst community förra helgen, men det gjorde jag inte.

Hej ni andra porrlovers där ute. miss u.

Puss.
/Bonnie


Ännu inga kommentarer.

Kommentera