Som undergiven springer du patriarkatets ärenden

Jag brukar sällan diskutera bdsm öppet på olika sociala medier, främst på grund av det stora tabu som fortfarande finns runt ämnet men även också förstås för att jag inte vill råka ut för människors oförståelse och kritik av min sexuella läggning. Jag kunde dock inte undvika att ramla in i en diskussionstråd i en feministisk grupp som handlade om just bdsm och undergivna kvinnor/dominanta män. Jag kommenterade inget, läste bara vad som skrevs och upprördes därefter. För att dra en slutsats av allas kommentarer och själva diskussionen så konstaterades det att som undergiven kvinna springer du patriarkatets ärenden, hindrar jämställdhetsarbetet som feminister bedriver och tar de dominanta männen i försvar, samt att en befäster gamla könsuppfattningar om kvinnan som svag och mannen som stark. Den här diskussionen gjorde mig uppriktigt sagt jävligt förbannad. Där sitter folk som för det första knappt vet någonting om bdsm annat än vad de har sett i 50 shades of grey och säger hur undergivna kvinnor är dåliga för feminismen. Hur vi är ”lurade” och låter männen utnyttja oss. Och så fort det kom någon som öppet var ug-kvinna eller dom-man och sa sin åsikt om saken sparkades det på dem direkt.

Jag tycker det är så himla himla viktigt att skilja på sina sexuella böjelser och begär från andra politiska och moraliska värderingar. Ja, jag tycker om att bli spottad på och smiskad av någon som jag gett tillåtelse till att göra så mot mig, men jag skulle aldrig aldrig acceptera att bli behandlad så av en partner i det vardagliga livet. Som vi har sagt tusen gånger förut, de som håller på med bdsm och utövar det på ett seriöst plan sätter alltid samtycket först, parterna kommer överens om vad som är okej och vad som inte är okej och säkerhet är a och o. Ja, det finns även svin inom bdsm-världen som inte ska ta kontroll över andra för att de missbrukar sin maktposition, och det finns de som använder sin undergivenhet som ett sätt för att skada sig själva pga andra underliggande problem. Men de finns ju även i ”vanliga” vaniljrelationer! Partners som misshandlar varandra psykiskt och fysiskt oavsett kön eller sexuell läggning. Det finns personer med värdelös människosyn och maktgalningar överallt, men bara för att maktförskjutning är en väldigt stor del inom bdsm får alla som utövar det ta smällen och framställs som renodlade sadister eller maktlösa offer.

Jag kan rent och ärligt säga att tack vare min starka feministiska övertygelse, och tack vare att jag är så säker på mig själv och min sexualitet känner jag mig 150 % säker när det gäller min undergivenhet. Jag vet att jag vill bli fråntagen kontrollen i sexuella sammanhang, på mina villkor, och jag låter människor jag litar på göra det. Hittills har jag bara träffat dominanta som varit oerhört sympatiska och lyhörda, och som sagt, det finns idioter men de finns överallt oavsett vad de gillar i sängen. En måste kunna sätta ner foten när det känns fel och är det en seriös dom respekterar hen dina önskemål. Att jag tar dominanta män i försvar handlar inte om att jag vill hålla fast gamla könsuppfattningar, det handlar om att var och en ska få utöva sin sexualitet utan att bli dömda för sin läggning. Så länge du inte skadar någon i syfte för att just skada, går över överenskomna gränser eller ägnar dig åt olagligheter ska du få ha sex hur du vill.

Här är btw en intressant studie om bdsm-utövande, kan ni ju läsa om ni inte har annat för er.

 

 


Ännu inga kommentarer.

Kommentera