Sorg – om hatbrotten mot BDSM community Stockholm

Jag måste kommentera det som hänt Stockholms och Sveriges BDSM-community, mer specifikt attackerna mot en organisation i Stockholm. (Läs Babys inlägg om detta här)

När jag läste om det här blev jag rent ut sagt så jävla ledsen. Jag trodde verkligen inte att en sådan lokal, som ska funka som ett slags safe space för oss, kunde bli utsatt för inbrott och hatbrott eller att BDSM-utövare skulle kunna bli påhoppade påväg till och från lokalen. Nu. År 2016. I huvudstaden. Är jag naiv eller har hatet inte funnits i lika stor utsträckning förut? Är det bara ett område i Stockholm som blivit stökigare eller är detta en del av en större samhällstendens? Vem vill förstöra och skrämma? Är det högerextremister, konservativt kristna – eller kan det vara en grupp jag själv tillhör…?

Och ännu värre: är det jag som är fel, konstig, omoralisk…?

Jag som inte bor i Stockholm längre kan bara skicka mina varmaste hälsningar till er alla som träffas av detta och hoppas att det inte drabbar organisationen allt för hårt. Hoppas även att klubben jag besöker här i min stad kommer fortsätta vara ett säkert ställe att gå till och att jag slipper vara rädd på väg till och från den.

Kram och håll ihop,

barbii

image


Ännu inga kommentarer.

Kommentera